Steviaplanten

Naturens eget sødemiddel

Steviaplantens fantastiske egenskaber

Hemmeligheden i Stevii’s sødme er stevia, som vi tror på, er fremtidens sødemiddel. Stevia søder op til 400 gange mere end sukker, men indeholder ingen kalorier og påvirker ikke blodsukkeret.

Stevia i vækst globalt

Fra år 2014 til 2021 er forbruget af sødestof fra steviaplanten steget med 65 % på verdensplan. I samme periode er forbruget af kunstige sødestoffer kun vækstet med 7%.
Teknologien til at udvinde sødestoffet fra steviaplanten er løbende blevet forbedret, samtidig med at kvaliteten er blevet forbedret, og det har medført en eksplosiv vækst i forbruget af stevia i lande som Japan og USA.
Den internationale brug af stevia begyndte for alvor i 1971, da stevia blev introduceret på det japanske marked, og i dag udgør stevia hele 40% af landets sukker- og sødmeindustri – hvilket er særligt imponerende, når man tænker på, hvor strikse de japanske fødevaremyndigheder er.

Sukkerfri sodavand
boomer

Danskerne vælger i stigende grad sukkerfri sodavand. Alene i 2020 steg markedet for sukkerfri sodavand herhjemme med hele 8,8%, mens salget af sukkerholdige varianter faldt med omkring 4%.

Kilde: Analysevirksomheden Nielsen

Fremtidens sodavand

Vi tror, at sodavand sødet med stevia er fremtiden. Fra år 2014 til 2021 er forbruget af sødestof fra steviaplanten steget med 65 % på
verdensplan. I samme periode er forbruget af kunstige sødestoffer kun vækstet med 7%.